Elektrikli ArabaGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi SU7 Çok Kısa Sürede Üretim Rekoru Kırdı

Elektrikli araba pazarında kısa sürede yükselen Xiaomi SU7 özelinde üretim rekoru kırıldı. Yeni başlayan bir firma için oldukça iyi.

Akıllı telefonları ve aksesuarları ile tanınan Çin teknoloji devi Xiaomi, otomotiv endüstrisine hızla damgasını vuruyor. Şirketin elektrikli araçlara ilk atılımı olan Xiaomi SU7, dikkat çekmenin yanı sıra siparişleri de dikkat çekici bir hızla topluyor. Piyasaya sürülmesinden yalnızca 32 gün sonra Xiaomi EV, 10.000’inci SU7’sinin üretim hattından çıkışını gururla kutladı; bu, onun harika hazırlığını çok iyi anlatan bir başarı.

Bu hızlı üretim harika bir haber çünkü Xiaomi‘nin şık elektrikli sedanına yönelik artan talep, aksi takdirde bir sonrakini almayı neredeyse imkansız hale getirecek. Xiaomi, 2024 için 100.000 SU7 teslimatı gibi iddialı bir hedef belirledi ve eğer erken satışlar bunun bir göstergesiyse, bu hedefe ulaşma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Rekabetçi elektrikli araba pazarında yeni bir rakip olan Xiaomi SU7, iyi donanımlı üç model sunuyor: Standard, Pro ve Max. Bu modeller yaklaşık 28.000 €’dan (215.900 RMB) başlayan ve en üst seviye Max sürümü için 38.700 €’ya (299.900 RMB) kadar ulaşan rekabetçi fiyatlara sahip.

Xiaomi, SU7’nin sınırlı bir Kurucu Sürümü’nü sunarak satışlara büyük bir hızla başladı. İlk teslimatlar Nisan başında başladı ve istekli alıcılar şimdiden 75.000’den fazla ürünü satın aldı. Aslında Pekin Otomobil Fuarı’nın ilk gününde Xiaomi CEO’su Lei Jun, şirketin Haziran ayına kadar aylık 10.000 SU7’yi aşan teslimatlar yapmayı hedeflediğini açıkladı.

Bu sadece etkileyici rakamlarla ilgili değil; Bu, Xiaomi’nin hedef kitlesini zekice anlaması ile ilgili. Şirket, akıllı telefon kullanıcılarından oluşan devasa mevcut müşteri tabanını, onları diğer Xiaomi cihazlarıyla sorunsuz bir şekilde entegre olan bir araba ile ikna etmek için kullanıyor. SU7’nin çekici tasarımı ve güçlü özellikleriyle birlikte bu stratejinin kazanan bir kombinasyon olduğu kanıtlandı.

Xiaomi’nin hedefleri burada bitmiyor. Söylentiye göre şirketin halihazırda Tesla’nın Model Y’sine rakip olacak SUV’lar da dahil olmak üzere yedi yeni model için planları var. Xiaomi, EREV pazarına girme konusundaki raporları yalanlasa da, EV alanında baskın bir oyuncu olmayı planladıkları açık.

Öte yandan Xiaomi, alt kanadı Redmi’nin Turbo serisine özel bir SU7 etkinliği başlatmıştı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu