Güncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerTeknoloji

Intel Ohio’da Büyük Bir Çip Fabrikası Kurmaya Hazırlanıyor

Çip devi Intel, bir gelişme ile Ohio’da büyük bir çip fabrikası kuracağını duyurdu. Maliyeti ise oldukça düşük olacak. İşte detaylar.

Çip üreticisi Intel, önde gelen ürünlerin üretimini büyütme ve fason üretimi de içerecek şekilde çeşitlendirme çabalarının bir parçası olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde yarı iletken üretim fabrikaları inşa etme yönündeki agresif baskılarını sürdürüyor. Yeni raporlara göre bu tesisin kendi türünde dünyanın en büyüğü olması bekleniyor. Gelin kurulacak fabrikanın detaylarına bir göz atalım.

Intel, Ohio Çip Fabrikasının 2025’e Kadar Faaliyete Geçmesini Bekliyor

Intel’in Ohio’da kuracağı bu tesis, iki üretim fabrikasından oluşacak. 1.000 bönümlük bir araziyi kaplaması beklenen tesis, 3.000 kişiye istihdam sağlayacak ve 2025 yılına kadar faaliyete geçecek.

Dijital ürünlere olan talebin ve küresel çip kıtlığının daha fazla üretim ihtiyacı ortaya çıkardığı için şirketin yarı iletken üretim hedeflerini güçlendirdiğini söyleyebiliriz.

Intel

Raporlara göre tesis, Ohio yakınlarda yer alan Columbus şehrinde inşa edilecek. Ayrıca çip üretimininde yeni teknolojiler geliştirilmesi ve öğrencilere eğitim verilmesi için Ohio Eyalet Üniversitesi ile ortak olacak.

Ohio’da yer alan bu dev tesiste üretim başladığında çip arzı dünya genelinde artacak. Şirket, diğer eyaletlerde açacağı çip fabrikaları ile birlikte çip krizini ilerleyen zamanlarda hafifletme konusunda oldukça ısrarcı. Çip krizi şu anda birçok elektrik ürünün fiyatını oldukça artırdı ve ürünlerin genel arzını oldukça düşürdü. İlerleyen zamanlarda bu tür sorunların, teknoloji devlerinin gerçekleştireceği atılımlar ile zayıflayacağını düşünüyoruz. Yeni gelişmeler için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu