Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealmeTeknoloji

Realme Amiral Gemisi Üzerinde Çalışıyor

Çinli realme amiral gemisi telefon üzerinde çalıştığını doğruladı. 2022 yılı realme’nin yükselişine tanıklık edeceğimiz yıl olacak.

realme GT 5G, şirketin bu yılın başlarında Çin’de tanıtılan Snapdragon 888 tarafından desteklenen en son üst düzey akıllı telefonu olmuştu. Realme amiral gemisi telefon konusunda elinden geleni ardına koymamış ve rakiplerine adeta göz dağı vermişti. Bugün ise firmanın geleceği için müjdeli açıklamalar geldi.

Şirketin CEO’su Sky Li, şirketin 800 dolarının üzerinde telefonlarla üst düzey bir pazar başlatmaya hazırlandığını doğruladı. Ayrıca tüketicilerin bir realme amiral gemisi akıllı telefondan ne beklediklerini sordu.

realme GT 5G, yüksek yenileme hızına sahip AMOLED ekrana ve amiral gemisi bir işlemciye sahip olsa da, telefoto kamerayı, kablosuz şarjı ve birinci sınıf tasarımdan mahrum bırakılmıştı. Bu yüzden yeni modelde ekranın büyük bir yükseltme görmesi bekleniyor. Çinli dev, bu yıl birkaç amiral gemisi telefonda görülen E5 AMOLED ekranı kullanabilir. Ayrıca telefoto zoom kamera ile birlikte geliştirilmiş bir ana kamera sensörü görebiliriz.

realme Telefon

Qualcomm’un önümüzdeki birkaç hafta içinde Snapdragon 898’i tanıtması bekleniyor. Ayrıca yakında MediaTek Dimensity 2000 amiral gemisi işlemcisini de tanıtılacak. Bu nedenle realme’nin ilk amiral gemisi modeli 2022’nin başlarında gelecek. Şimdilik firmanın hangi yonga setini kullanacağı bilinmiyor. Fiyatı uygun tutmak adına muhtemelen Dimensity 2000 serisi yonga seti tercih edilecektir.

Orta segmentteki konumunu bu yıl güçlendiren Çinli firma, önümüzdeki yıl amiral gemisi segmentinde rakiplerine göz dağı verecek gibi görünüyor. Şimdilik firmanın ne gibi yenilikler sunacağı bilinmiyor. Ancak fiyatı uygun tutmayı başarırlarsa özellikle Xiaomi’ye karşı büyük bir kozu eline alabilirler. Aralık’ta tanıtılacak olan Xiaomi 12’den sonra realme’nin hamlesi bakalım nasıl olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu