Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerOPPOSamsungTeknolojiXiaomi

Apple Samsung ve Huawei neden %100 ekran yapmıyor?

Bugün phonearena.com sitesinde bir makale gördükten sonra böyle bir içerik yazmaya karar verdik. Vivo‘nun geçtiğimiz yıl pazara sunduğu ilk nesi Vivo NEX ile birlikte ön tarafta kamera kullanımı tarihe gömüldü. Daha sonra Oppo Find X ile bu tasarım başka bir boyuta geldi. Bugün ise Samsung yeni nesil Galaxy A80 modeli ile tamamen ekrandan oluşan bir yapı ile karşımıza çıkmayı başardı. Takdir edersiniz ki bu yapı bile %100 ekran kasa oranı sunamıyor.

SamsungBurada.Net,  HuaweiBurada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

  • Vivo NEX 2 %84,7
  • Oppo Find X %87
  • Samsung Galaxy A80 %85,8

Ekran kasa oranı sunabilen ve önde kamerası bulunmayan telefonların alt çerçeveleri ise halen en büyük sorunlardan birisi. Peki bu sorun aşılamaz mı?

Apple Samsung ve Huawei %100 ekran neden yapmıyor?

Bu ekran tasarımı bize göre mobil pazardaki en son nokta. %100 ekran kasa oranına ulaşıldıktan sonra mobil tasarımın kısırlaşacağını düşünüyoruz; en azından ön tarafta. Zira edge panelli bir ekrana sahip olacak bu telefonların önden bir farklı olmayacağı ortadaki en büyük gerçek. Yani üreticiler tasarımsal değişiklikler için kendilerine zaman kazandırıyorlar. Zira yanları edge olan bir panel üreten Samsung gibi üreticilerin bu edge panelleri üstte ve altta da kullanabileceklerini düşünmek pekten mantıksız olmayacaktır.

Vivo Nex 2
Vivo Nex 2

Yazılan makalede buna değinilmemiş ya da yazarın aklına gelmemiş olabilir ama bu ekran kasa oranına çıkılmak istememesi Ar-Ge yatırımlarının ön taraf için biteceği anlamına geliyor. Önümüzdeki dönemde bu ekran kasa oranını göreceğimizden eminiz ama üreticilerin daha kazanması gereken çok para var.

Samsung‘un oldukça başarılı bulunan Galaxy A80 tasarımının neden bir amiral gemisinde kullanılmadığı ise bir başka tartışma konusu. Zira sadece 2 ay önce tanıtılan Galaxy S10 serisinden sonra Galaxy A80 tasarımının yapılmadığını düşündüğümüzde üreticilerin adı Samsung bile olsa agresif kararlar alamadığına şahit oluyoruz. İşte bu yüzden Oppo son 1 yıl içinde amiral gemisi satışlarını 5 kat arttırırken Samsung gibi bir üretici amiral gemisi pazarında %2 kayıp yaşıyor.

Oppo ya da Vivo %100 ekran kasa oranına ulaşan ilk markalar olacaktır. Zira şu anda buna en yakın iki üretici bunlar. Bakalım bu durum karşında büyük üreticiler ne yapacak?

Oppo Find X Kutu Açılışı – Şükür Kavuşturana…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu