Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Android P tanıtıldı! Yeni Android sürümü neler getiriyor?

Android P beklendiği gibi mart ayı içerisinde duyuruldu. Daha önceki iki Android sürümüne ait ilk geliştirici ön izleme sürümünü mart ayı içerisinde yayımlayan Google geleneği bu yıl da sürdürdü. Yayımlanan yeni Android sürümü şu an alfa seviyesinde ve sundukları itibariyle geliştiricileri hedef alıyor. Bir geliştiriciyseniz ve Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel 2 ya da Google Pixel 2 XL telefonlarından birini kullanıyorsanız Android P’nin birinci geliştirici ön izleme sürümünü indirip daha yakından göz atabilirsiniz. Şunu da hatırlatalım, yeni sürüm içerisinde birçok hata ile karşılaşmanız olası.

Android P ile gelen yenilikler

Android P’nin dikkat çeken yeniliklerinden biri çentik desteği. İlk olarak Essential Phone’da kullanılan iPhone X ile birlikte mobil dünyasına çöken ekran çentiği artık işletim sistemi tarafından resmi olarak destekleniyor. Çentik desteği ile birlikte arayüz ve uygulama optimizasyonları daha kolay sağlanacak.

Android P
Android P

Yeni Android sürümünde iç mekan konumlandırma desteğini de göreceğiz. Wi-Fi Round-Trip Time (RTT)  olarak adlandırılan teknolojiden yararlanacak yeni özellik sayesinde (cihazın donanım seviyesinde destek sunması gerekiyor) yakındaki Wi-Fi erişim noktalarına olan mesafe, Wi-Fi ağına bağlanmadan önce ölçülebilecek. Telefon, mesafeyi 1 ila 2 metrelik hata payı ile hesaplayabilecek.

Android P sürümünde çoklu kamera desteği de göreceğiz. Çoklu kamera desteğiyle birlikte bir uygulama daha fazla kameraya erişim sağlayabilecek ve kameralar arasında geçiş yapabilecek.

Daha gelişmiş bildirimler işletim sisteminin yeni sürümünde göreceğimiz bir diğer önemli gelişme. Bildirimlerde artık tüm sohbet gösterilecek. Yine sohbete dahil edilen görüntülere buradan hızlıca göz atabileceğiz. Yine bildirimlerde akıllı yanıt özelliğini göreceğiz.

HDR VP9 Video ve HEIF görüntü sıkıştırma özelliklerinin de dahil edildiği yeni Android sürümü için sonuncusu temmuz ayında olmak üzere beş geliştirici ön izleme sürümü yayımlanacak. Google’ın bu süreçte Android P’ye yeni özellikler dahil edeceğini söyleyebiliriz.

Son olarak Ayarlar menüsünde bazı tasarımsal yenilikler göze çarpıyor. Bir başka haberimizde Android P’de yer alan irili ufaklı tüm gelişmeleri sizlere aktaracağız.

 

https://www.teknoburada.net/galeriler/android-hakkinda-bilmediginiz-ilginc-bilgiler/

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu