Akıllı TelefonCep TelefonuGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi 14 Ne Zaman Tanıtılacak? Lei Jun Bayrakları Astıracak Belli Oldu

Mobil pazarın gözdesi Xiaomi 14 serisi için geri sayım başladı. Bakalım Xiaomi 14 serisi ne zaman tanıtılacak? Detaylar haberimizde...

Telefon meraklıların dört gözle beklediği Xiaomi 14 serisi için artık sayılı günler kaldı. Qualcoom’un 24 Ekim tarihinde yapacağı ‘Snapdragon Summit’ etkinliği ile Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisinin tanıtılması ile birlikte önümüzdeki günlerde bir çok amiral gemisi için tanıtım tarihlerini daha da netleştirecek. Şimdi ise herkesin aklında tek soru : ‘Xiaomi 14 serisi ne zaman tanıtılacak?

Xiaomi 13 Serisi Geçen Yıl Aralık Ayında Tanıtıldı

Ülkemizin önde gelen, özellikle gençler tarafından da oldukça sevilen ve tercih edilen Xiaomi, geniş ürün yelpazesi ve kullanıcıların ihtiyaçlarına tam ve doğru cevap veren ekosistemi sayesinde kullanan kişilerin vazgeçemediği yegane markalardan birisi. Xiaomi 13 serisi geçen yıl ülkemizde satışa çıktıktan kısa bir süre sonra tükendi ve yeni gelen siparişler de hızlı bir şekilde satılarak Xiaomi tarihinin en çok satan amiral gemisi serisi oldu. Xiaomi 13 serisine gösterilen yoğun ilgi sonrasında Çinli üretici, Xiaomi 14 serisiyle de rekorları alt üst edecek gibi görünüyor.

Hatırlayacağınız üzere Xiaomi, geçtiğimiz yıl aralık ayında yeni nesil amiral gemisi Xiaomi 13 serisini tanıtmıştı. Xiaomi severler 14 serisi için aynı tarihin korunacağını düşünüyordu. Bugün Xiaomi tarafından Çin paylaşım sitesi Weibo üzerinde ortaya çıkan son sızıntı postere göreyse canavarlar 27 Ekim tarihinde tanıtılacak.

Xiaomi, yukarıda paylaşılan posterde Xiaomi 14 ve Xiaomi 14 Pro amiral gemisi telefonlarının Leica Summilux lensler ile donatılacağını paylaştı. Xiaomi 13 serisinde de kullanılan Leica lenslerden daha iyi olduğu iddia edilen Summilux lensler, şu ana kadar firmanın kullandığı en iyi kamera lensi ünvanına sahip olacak gibi görünüyor.

Xiaomi 14 Serisi Teknik Özellikleri

Qualcoom’un en hızlı işlemcisi Snapdragon 8 Gen 3 yonga setini kullanacak ilk telefon olan Xiaomi 14 serisi, iki modelden oluşacak: Xiaomi 14 ve Xiaomi 14 Pro.

Xiaomi 14 modelinde 1.5K çözünürlüklü 120Hz yenileme hızı bulunan 6.44 inç C8 OLED 12 bit ekran yer alacakBu ekranın 2800 nit parlaklığa çıkması bekleniyor.

12 GB LPDDR5X RAM ve 1 TB’a kadar depolama ile gelecek olan Xiaomi 14 modelinde 50 megapiksel üçlü kamera dizilimi yer alacak. Telefon ayrıca 4.600 mAh batarya ve 90W kablolu, 50W kablosuz şarj ile donatılacak.

Xiaomi 14 Pro modelinde ise 1 inç büyüklüğünde Sony IMX9xxx serisi bir sensör kullanılması kesin gözüyle bakılıyor. Bunların yanında iki adet 50 megapiksel sensör ile gelecek ve toplamda dörtlü kamera dizilimi yer alacak.

Ekran tarafında 2K çözünürlüğe sahip olacak ve bu ekranın üzerinde oldukça çalışılmış bir panel olacağı ise çıkan sızıntılar arasında. Telefonda ayrıca 4860 mAh’lık bir batarya ve 120W kablolu, 50W ise kablosuz hızlı şarj desteği sunulacak

Xiaomi 14 Pro, iPhone 15 ve 15 Pro Max modellerinde olduğu gibi titanyum alaşımlı çerçeveye sahip olacak. Android pazarında titanyum malzeme kullanan ilk model Xiaomi 14 Pro modeli olacak. Son olarak Xiaomi‘nin MIUI yerine kullanacağı yeni arayüzü HyperOS‘un Xiaomi 14 serisinde kullanılması bekleniyor.

Tüm bu haberlerin doğruluğunu nefeslerimizi tutarak 27 Ekim tarihinde öğreneceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu