Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriPlayStationTeknoloji

PS5 kontrolcüsü DualSense ele avuca oturacak! İşte DualShock 4 ile karşılaştırması!

PS5’in kontrolcüsü DualSense, oyun sektörünün ünlü ismi Geoff Keighley tarafından incelendi. Geoff Keighley’in paylaştığı görseller haberimizde.

Sony cephesi geçtiğimiz aylarda merakla beklenen PlayStation 5‘i resmen göstermişti. Ancak canlı görsellerini göremediğimiz PlayStation 5 ve kontrolcüsü olan DualSense hakkında çok şey yazılıp çizilmişti. Yok ikiz kuleler kadar büyük olacak yok kontrolcüsü küçük mü ne derken, oyun dünyasının ünlü ismi Geoff Keighley tartışmalara son noktayı koydu.

DualSense DualShock 4’e göre büyük olacak!

The Game Awards organizasyonunu düzenleyen isim olan Geoff Keighley açtığı YouTube ve Twitch yayınında DualSense’i eline aldı ve DualShock 4 ile karşılaştırdı. Xbox One kontrolcüsü tadında olan PS5’in kontrolcüsünün oldukça büyük olduğu bu sayede ortaya çıktı.

DualSense

Oyunculara daha iyi deneyim sunabilmek adına Haptic Feedback özelliğini barındıran bu kontrolcü resmen oyunu hissetmenizi sağlayacak. Trigger yan tetik tuşlarında (L2-R2) ok mu atıyorsunuz yoksa silahla mı ateş ediyorsunuz bunun hissiyatı  de oyunculara net bir şekilde sunulacak.

Geoff Keighley ayrıca PS5 kontrolcüsünün üflemeye desteğine de sahip olduğunu oynadığı PS5 oyununda bizlere gösterdi. Bazı oyunlarda üfleyerek gerekli aksiyonları yapacağız. Ancak buna muhtemelen 1-2 yıl geliştiriciler sıcak baka sonra DualShock 4’ün TouchBar’ı gibi unutulur gider.

2020’nin son çeyreğinde 499 dolardan satışa sunulacak olan PlayStation 5, yeni nesilde oyuncuları mest edecek diyebiliriz. Türkiye’de maalesef ki üzülerek söylüyoruz 6.499 TL veya en iyi ama en iyi ihtimalle 5.999 TL‘den satılacak olan PS5, her eve giremeyecek. Konsol işi ülkemizde artık zengin işi olacak gibi görünüyor…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu