Dizüstü BilgisayarGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriLaptopTeknolojiWindows

Hadi Buyur! Google Laptop İşine Girdi. Chromebook…

Çağımız dokunmatik ekranlı laptop çağı. Google da bu yenilikten mahrum kalmak istemedi elbette. Yepyeni bir işletim sistemi ve cihazla geliyor.

İnternet kaynaklarına göre Google, Chrome OS işletim sistemini çalıştıran gizemli bir dizüstü bilgisayar üzerinde çalışıyor. Proje Palkia olarak adlandırılmıştır. Google Chromebook tasarımı iki dokunmatik ekran ve bir izleme panelininden oluşmaktadır. Palkia şu anda deneysel bir cihaz, henüz ticari pazara girmeye hazırlanan bir ürün değil.

Google Chromebook
Google Chromebook

Mevcut veriler, cihazın iki dokunmatik ekran denetleyicisi ile donatılacağını gösteriyor: bunlardan biri kapakta, diğeri dizüstü bilgisayarın tabanında bulunuyor. Böylece, klavyenin yanına ve hatta yerine ek bir dokunmatik ekranın kurulacağı varsayılabilir. Örneğin, ikinci ekran düğmelerle alanın üzerine yerleştirilebilir: bu durumda yardımcı kontroller, faydalı bilgiler, uygulamaların mini pencereleri, vb.

Son birkaç yılda, giderek daha fazla üretici çift ekranlı dizüstü bilgisayarlar ve tabletlerle denemeler yapmaya başladı. ASUS zaten böyle bir çift ekranlı Windows dizüstü bilgisayarı – ZenBook Duo Pro – piyasaya sürdü. Microsoft, başlangıçta kendi Surface Neo tabletleri de dahil olmak üzere özellikle çift ekranlı cihazlar için tasarlanan Windows 10X‘i aktif olarak geliştiriyor.

Google da bu rekabetten geri kalmamak için ikinci bir yerleşik ekran sunan Windows (ve bir dereceye kadar macOS) dizüstü bilgisayarların trendini takip eden Google Chromebook ürününün gelecekte birden fazla dokunmatik ekrana sahip olma olasılığına hazırlanıyor gibi görünüyor. Donanım desteği tamamen işlevsel hale geldiğinde, Chrome OS ekibi ürünü piyasaya sürecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu