Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Xiaomi satış rekoru kırdı! Artık Huawei düşünsün, ya da Samsung…

Xiaomi, bundan birkaç yıl öncesine kadar hiç dikkate alınmayan bir üreticiydi. Özellikle büyük üreticilerin pekte umursamadığı Xiaomi, bizce dünyanın en agresif transferini yaparak Google’ın Android İşletim Sisteminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hugo Barra‘yı kendine bünyesine kattı. O günden itibaren özellikle yazılım ve arayüz tarafında büyük bir çıta atlayan Xiaomi bugün dünyanın en büyük dördüncü üreticisi konumuna yükseldi. Yıllardır Samsung‘un en sağlam kalesi olarak görünen Hindistan‘da liderliği eline geçiren üreticinin 2019 yılında önce Huawei’yi ve daha sonra da Apple’ı geçme hedefi bulunuyor. Bu hedef başarılı olacak mı bunu Allah sağlık verirse hep birlikte göreceğiz ama bugün gelen 2018 ilk çeyrek raporları bu hedefin gerçekleşmesi için ciddi bir umut ışığı oldu. Xiaomi satış rekoru kırdı haberlerine artık alıştık ama ortaya çıkan rakamlar hiçte yenilir yutulur cinsten değil.

Xiaomi satış rekoru kırmaya devam ediyor.

Bugün açıklana rakamlara göre Xiaomi, ilk 3 ayda tam 28 milyon adet telefon sattı. Toplam gelir ise 3,6 milyar dolara yükseldi. Xiaomi’nin amiral gemisi pazarında satışa sunduğu yeni telefonları Mi Mix 2S ise 496 bin adet satış gerçekleştirdi. Mi 8 ve Mi 8 Explorer Edition ise daha bu listede yer almıyor. Mi 8 satışları ile birlikte amiral gemisi pazarında satışların 5 milyonu bulması bekleniyor. Bunun yanında orta segment pazarında ise büyük bir artış söz konusu. 125 dolar ve altı telefon pazarında Xiaomi bu çeyrekte tam 11 milyon adet telefon satışı gerçekleştirdi ve bu rakam hızla büyümeye devam ediyor.

Gelen rakamlara bakıldığında üreticinin 2017 yılındaki %46’lık büyümesi bu yıl itibariyle daha da yukarılara çıkacak gibi görünüyor. Çin’in en agresif üreticisi konumundaki Xiaomi’nin bize ne sunacağını ise önümüzdeki dönemde hep birlikte göreceğiz…

En Popüler Xiaomi Mi 8 modeli hangisi? Sizce hangisi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu