Oyun HaberleriSony

Helldivers 2 Artık Steam’den Satın Alınamıyor

Kısa zamanda popüler olan Helldivers 2 Sony'nin PSN entegrasyonu nedeniyle bir anda kullanıcılardan olumsuz yorum yağmuruna tutuldu.

PSN hesabına sahip olmanın zorunlu hale geleceği haberinin ardından Helldivers 2 artık birçok ülkede Steam üzerinden satın alınamıyor.

Birkaç gün önce ele alındığı gibi, PC oyuncularının Arrowhead’in hit oyununu oynamaya devam edebilmeleri için yakında bir PSN hesabı oluşturmaları ve bağlamaları gerekecek. Bu zorunlu PSN oluşturma işlemi bu yılın Ocak ayında duyurulmasına rağmen, ‘haber’ toplulukta pek de hoş karşılanmadı – Steam incelemeleri, oyunun yalnızca birkaç saat içinde 55.000’den fazla olumsuz yorum almasıyla çöktü.

PC oyuncuları için bir PSN hesabı oluşturmak ve bağlamak yeterince kolay görünüyor, ancak birçok ülkede PSN hesabı oluşturma olanağı bulunmuyor, bu da etkilenenlerin satın aldıkları oyunu oynamasını imkansız hale getiriyor. Bu nedenle oyunu PSN dışındaki ülkelerde satın almak artık mümkün değil. Etkilenen ülkeler arasında (ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere) Afganistan, Arnavutluk, Hollanda Antilleri, Azerbaycan, Kongo, Küba, Curacao, Mısır, Gambiya, Jamaika, Fas, Monako, Filipinler, Pakistan, Surinam ve çok daha fazlası yer almaktadır. Discord’da Arrowhead topluluk yöneticisi ‘Spitz’, oyuncuların zorunlu PSN bağlantısı konusunu bu kadar büyütmemeleri gerektiğini söyledikten sonra şunları yazdı.

Spitz şöyle yazdı: “Evet, bu açıklamayı yaptığımda kaç ülkenin PSN hesabı oluşturma olanağına sahip olmadığının tamamen farkında değildim.” bunun için endişelen. Amacımız kesinlikle insanları Sony Hizmet Şartları’nı ihlal etmeye veya kısıtlı bir bölgedeyse oyunu oynamamaya zorlamak değil. Daha iyi bir çözüm bulunması gerekiyor.”

Helldivers 2’nin PSN üyesi olmayan ülkeler için satın alınmasını imkansız hale getirmenin yanı sıra Valve, Arrowhead’in nişancı oyununu normal iki saatten fazla oynayanlar için bile artık oyun için para iadesi sunuyor.

Bu konunun nasıl gelişeceğini ve Sony’nin oyunu oynamaya (ve satın almaya) devam etmek için bir PSN hesabı oluşturma ve bağlama ihtiyacı konusunda geri adım atıp atamayacağını görmek ilginç olacak. Sonuçta bu konunun oyun satışlarını ve topluluktaki algıyı büyük ölçüde etkilediği açık.

Bu konu hakkında daha fazla bilgi edindiğimizde sizi bilgilendireceğiz.

Helldivers 2 artık PlayStation 5 ve PC’de mevcut. Oyun bu yılın Şubat ayında piyasaya sürüldü ve piyasaya sürülmesinden bu yana satış listelerinde üst sıralarda yer alıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu