Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei P50 Pro ve Google Pixel 6 Pro Karşılaştırması: Sektörün Büyükleri!

İki şirketin profesyonel modelleri Huawei P50 Pro ve Google Pixel 6 Pro cihazlarını karşılaştırıp detaylarını sunuyoruz. İşte karşılaştırma.

Bu yıl tanıtılan Huawei P50 Pro, özgün tasarımı ile sektöre büyük yenilik getirmişti. Google Pixel 6 Pro da sancılı bir dönemden sonra nihayet piyasaya sürüldü ve birçok yeniliği beraberinde getirdi. İki telefon hakkında izlenimler kazanmak için karşılaştırmalarını yapacağız.

Huawei P50 Pro ve Google Pixel 6 Pro Karşılaştırması

Ekran ve Tasarım Karşılaştırması

Her iki telefonun da kendine özgü tasarımlara sahip olması ile piyasadaki genel cihazlardan sıyrılıyorlar. P50 Pro, dikey ve yuvarlak kurulumlu kamera sistemine sahipken Google Pixel 6 Pro, yatay şekilde yerleştirilmiş bir kamera sistemi taşıyor. İki cihaz da delikli ön kameraya sahip. Pixel 6 Pro, Gorilla Glass desteği ile koruma açısından bir tık önde. Her iki telefon da ekran altı parmak izi okuyucuya sahip.

Huawei P50 Pro

Ekran detaylarında ise Huawei P50 Pro’da 1 milyar renk sunan 6.6 inç ve 120Hz ekran yenileme hızı sunan OLED panel görüyoruz. Google Pixel 6 Pro ise daha yüksek görsel deneyim sunan HDR10+ teknolojili 6.71 inç LTPO AMOLED panele sahip. Ayrıca bu telefonda Always-on desteği mevcut.

Google Pixel 6 Pro

Donanım ve Yazılım Karşılaştırması

P50 Pro, piyasaya iki versiyonu ile sürüldü. Birincisi Qualcomm Snapdragon 888 işlemcili diğeri ise Huawei’nin kendi geliştirdiği Kirin 9000 işlemcili versiyonu. Bu iki işlemci de 4G bağlantıyı destekliyor. Cihazda en düşük 8 GB RAM/128 GB dahili depolama ve en yüksek 12 GB RAM/ 512 GB dahili depolama seçenekleri mevcut.

Huawei P50 Pro DxOMark

Pixel 6 Pro da aynı şekilde Google’ın kendi geliştirdiği Google Tensor işlemcisine sahip. Akıllı telefonun en düşük kurulumu 12 GB RAM/128 GB dahili depolama ve en büyük kurulumu ise 12 GB RAM/512 GB dahili depolamadan oluşuyor. Ayrıca UFS 3.1 teknolojisi ile bu telefonda daha yüksek okuma/yazma hızları görüyoruz. Her iki telefonda da stereo hoparlör desteği mevcut.

İki cihazımız da kendilerine özgü işletim sistemlerine sahip. Huawei, Android yasağından sonra kendi HarmonyOS işletim sistemini geliştirmişti. Bu modelde HarmonyOS 2.0 mevcut. Pixel 6 Pro ise kutudan Android 12 ile çıkıyor.

Kamera ve Pil Karşılaştırması

Leica VARIO-SUMMILUX lenslerine ve dört kameraya sahip olan Huawei P50 Pro, kamera konusunda günün kazananı oluyor. OIS destekli 50 Megapiksel ana kamerası, 3.5x optik zoom sağlayan 64 Megapiksel telefoto, 40 Megapiksel monokrom ve tam olarak 200x zoom sağlayan 13 Megapiksel ultra geniş lens cihazın kamera sistemini oluşturuyor. Ön kamerası da 13 Megapiksel HDR ve Panorama destekli lense sahip.

Huawei P50 Pro

Google Pixel 6 Pro ise OIS destekli 50 Megapiksel ana lens, 48 Megapiksel telefoto ve 12 Megapiksel ultra geniş lenslerden oluşan üçlü kamera sistemine sahip. Ön kamerası ise ultra geniş açılı 11 Megapiksel Auto HDR lensten oluşuyor.

Pil konusunda 30W hızlı şarj destekli 5.003 mAh pil ile kapasite kazananı Google Pixel 6 Pro oluyor ve hızlı şarj konusunun kazananı ise 66W destekli 4.360 mAh pil ile kutudan çıkan Huawei P50 Pro oluyor. Pil detayları ile yazımızın sonuna geliyoruz ve yeni karşılaştırmalar için takipte kalın.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu