Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung 5G için Yeni Teknolojisini Tanıttı

Güney Koreli Samsung 5G için yeni teknolojilerini tanıttı. Samsung’un yeni teknolojileri sayesinde 5G’nin yaygınlaşması hızlanacak.

Samsung, geçtiğimiz gün düzenlemiş olduğu Samsung Networks: Redefined sanal etkinliğinde, yeni nesil 5G çözümlerinde kullanılacak yeni yonga setlerini tanıttı. Yeni 3GPP Rel.16 uyumlu yonga setleri, üçüncü nesil mmWave Radyo Frekansı Tümleşik Devre (RFIC) yongası, ikinci nesil 5G modem Yonga Üzerinde Sistem (SoC) ve Dijital Ön Uç (DFE)-RFIC entegre yongasından oluşuyor. Samsung 5G çözümleri ile 5G’nin yaygınlaşmasını hızlandıracak. Peki, Güney Koreli firma yeni teknolojileri ile bizlere neler sunuyor?

Samsung’un yeni 5G teknolojileri

3. Nesil mmWave RFIC: Bu teknoloji hem 28GHz hem de 39GHz spektrumlarını destekleyecek. Ayrıca Samsung’un yeni nesil 5G yonga setlerine tümleşik olarak gelecek. Anten boyutunu yaklaşık %50 oranında azaltan ve 5G radyonun iç alanını en üst düzeye çıkaran ileri teknoloji içeriyor. Güç tüketimini iyileştirerek daha kompakt boyutlu, hafif bir 5G radyo sağlıyor. Yeni RFIC yongasının çıkış gücü ve kapsamı artırılarak yeni nesil 5G kompakt makronun çıkış gücü iki katına çıkarıyor..

2. Nesil 5G Modem SoC: Samsung’un gelecek ana bant biriminin önceki nesle kıyasla güç tüketimini hücre başına yarı yarıya düşürürken iki kat kapasiteye sahip olmasını sağlayacak. Hem 6GHz altı hem de mmWave spektrumlarını destekleyecek. Ayrıca Samsung’un yeni nesil 5G Kompakt Makro ve Büyük MIMO radyosu için hüzme oluşturma ve artırılmış güç verimliliği sunarken, her iki çözüm için de boyutu küçültecek.

DFE-RFIC Entegre Çip: Bu yeni çözüm hem 6GHz altı hem de mmWave spektrumları için RFIC ve DFE işlevlerini birleştiriyor. Frekans bant genişliğini iki katına çıkarmakla kalmıyor, aynı zamanda Samsung’un 5G Kompakt Makro dahil yeni nesil çözümleri için boyutu küçülüyor ve çıkış gücü artıyor.

Samsung 5G

Samsung’un en yeni çipleri, Samsung’un yeni nesil 5G Kompakt Makro teknolojisi devasa MIMO telsizleri ve temel bant birimleri de dahil olmak üzere 5G kurulumu için yeni nesil ürünlerine güç sağlayacak ve 2022’de ticari olarak satışa sunulacak.

Samsung tek anten ile 5G yayını yapacak

Samsung ayrıca, mobil operatörlerin 5G ağlarını dağıtırken karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış yeni bir radyoyu da tanıttı. Yeni Tek Anten Radyo, entegre antenlere sahip ve operatörlere, düşük bantlı ve orta bantlı pasif antenlerle 3.5GHz Massive MIMO radyoyu tek bir form faktöründe birleştirerek 5G kurulumlarını basitleştirme ve hızlandırma yeteneği sağlıyor.

Samsung, hepsi bir arada telsizinin çeşitli çevresel ve saha taleplerini karşılayacağını, kurulumu kolaylaştıracağını, yerden tasarruf sağlayacağını ve operatörler için OPEX’i azaltacağını söyledi. Yeni çözümler, 2022’nin başında kullanıma sunulacak.

Samsung 5G

6G için de çalışmalar başlandı

Samsung ayrıca 6G teknolojisinin vizyonunu ve yaratılmasına yardımcı olacağı dünyayı paylaştı. Şirket, 4G dağıtımlarından önce bile 5G araştırma ve geliştirmeye öncülük ettiğini ve şimdiden 6G için hazırlandığını söyledi. Samsung geçtiğimiz günlerde California Üniversitesi, Santa Barbara (UCSB) ile işbirliği içinde tamamen dijital bir hüzmeleme çözümü kullanan uçtan uca 140GHz kablosuz bağlantı olan 6G Terahertz’i (THz) tanıttı. 6G bağlantısı ile elde edilecek hızlar başınızı döndürecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu