Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Mate 50 Pro Cephesinde Heyecana Neden Olan Snapdragon Gelişmesi

Huawei Mate 50 Pro modelinde yer alacak işlemci netlik kazandı. Geçen yıldan farklı olarak telefon sadece Snapdragon işlemciyle gelecek.

2019 yılından bu yana Amerika’nın ambargosu altında olan Huawei, bileşen tedarikinde yaşadığı zorluklar nedeniyle üst segment telefon tanıtımlarını ertelemek zorunda kaldı. Neyse ki geçen yıl Huawei P50 serisi tanıtıldı, fakat Mate serisi es geçildi. Bu yıl ise tersi bir durum yaşanacağa benziyor ve sadece Mate 50 serisi tanıtılabilir. Bu noktada Mate 50 serisinin neler sunacağı merak konusu. Çeşitli konsept çalışmalarında karşımıza çıkan Huawei Mate 50 Pro cephesinde önemli bir gelişme yaşandı. Şimdi bu gelişmenin detaylarına geçelim.

Yeni bir rapora göre Huawei Mate 50 serisinde bu defa sadece Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisi yer alacak. Huawei’in yaptırımlar nedeniyle zaten Kirin işlemciler üretemediği ve artık elinde stokların da bitmiş olduğu biliyoruz. Ayrıca Huawei’in elindeki Kirin işlemcilerin performans noktasında rakiplerinin gerisinde kaldığı da bir gerçek.

Huawei Mate 50 serisinde sadece Snapdragon 8 Gen 1’in kullanılacak olması sevindirici, fakat Huawei’in kullanacağı bu işlemci bir kez daha 5G modemden yoksun olacak. 5G bağlantısı tüm dünyada hızla yaygınlaşıyor ve kullanıcıların ne yazık ki bu detayı gözden kaçırmayacağını düşünüyoruz. Öte yandan Huawei Mate 50 serisi HarmonyOS 3.0 sürümüyle çıkış yapacak.

Telefon serisi hakkında bildiklerimiz şu an için bunlarla sınırlı. Tanıtım tarihi ve Mate 50 serisinin nasıl göründüğü hakkında henüz bilgiler ortaya saçılmış değil.

Huawei Mate 50 serisinde tüm bunlar yaşanırken, Huawei çok yakında P50 Pro ve P50 Pocket modellerini Türkiye pazarında satışa çıkaracak. Özellikle P50 Pro’da fiyatın 20 bin TL’ye yaklaşmasını bekliyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu