Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Galaxy Z Fold 4 İle Birlikte İki Önemli Sorun Çözülecek


Samsung bir sonraki premium katlanabilir telefonu olacak Galaxy Z Fold 4 ile iki önemli sorunu çözecek. Bunlardan biri kamera, diğeri menteşe.

Galaxy Z Fold serisi tanıtıldığı günden bu yana Samsung’un en pahalı telefonları oldular. Galaxy Z Fold 3 halihazırda ülkemizde 25.000 TL resmi fiyattan satılmakta. Katlanabilir telefonlarda maliyetler kısmen azaltılsa da, özellikle Galaxy Z Fold serisinde hem tasarım hem de donanım noktasında beklenen iyileştirmelerin sağlanamadığını gördük. Galaxy Z Fold 4 ile birlikte bu durum değişebilir.

GalaxyClub sitesinin aktardığı bilgilere göre Samsung bir sonraki Galaxy Z Fold katlanabilir telefonda kamera sisteminde önemli gelişmeler sağlayacak. Kaynağa göre Galaxy S22 serisindeki 3x optik yakınlaştırma gerçekleştiren 10 megapiksellik telefoto kamera Galaxy  Z Fold4’te yer alacak. Galaxy Z Fold 3’teki 12 megapiksel telefoto kamera 2x optik yakınlaştırma gerçekleştirebiliyordu.

Galaxy Z Fold 4

Geçen yıl Galaxy Z Fold 3’te 12 megapiksel üç kamera kullanan Samsung, Galaxy Z Fold 4’te ana kamerayı 50 megapiksele çıkarabilir. Muhtemelen Galaxy S22 ve S22 Plus’taki ön ve arka kamera birimi olduğu gibi Galaxy Z Fold 4’e aktarılacak. Neden derseniz katlanabilir telefonun ön kamerasının da yenilenmiş bir 10 megapiksel sensör olacağı bildiriliyor.

Galaxy Z Fold 4 Yepyeni Bir Menteşe Sistemi ile Gelebilir

Başka bir rapora göre Samsung, Galaxy Z FOld 4’te menteşe tasarımını yenilemeye hazırlanıyor. Bu detaylar konusunda iyi bir geçmişe sahip olan @TheGalox_  adlı hesaba göre Samsung’un Fold 4’te önceki cihazlarda kullanılan çift menteşeli tasarımların aksine tek menteşe tasarımı kullanılacak. Bu gelişme görünüşe bakılırsa daha hafif ve daha ince bir cihazla sonuçlanacak ve maliyetleri de azaltılacak. Bazı hareketli parçaların da çıkarılması telefonun dayanıklılığının artmasına neden olabilir. En önemlisi de katlandığı zaman aradaki boşluğun giderilecek olması.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu