Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun KonsoluTeknolojiXbox

Xbox Series X/S Konsolları Yenilenecek: Daha Güçlü Özellikler Geliyor!

Microsoft, Xbox Series X/S oyun konsollarını yenilemeye hazırlanıyor. Konsollar daha güçlü özelliklere sahip olacak. İşte detaylar.

Teknoloji devi Microsoft, tanınmış bir YouTuber’in aktardıklarına göre, AMD’nin yeni 6 nanometreli APU’ları ile Xbox Series S konsolunu, Xbox Series X’ten daha önce yenilemeyi planlıyor. Sızıntıyı yapan kişi, Sony ve Microsoft’un yeni nesil konsolları hakkında öğrendiklerini ve her iki konsol üreticisinin yenilenen nesilleri için benimsediği stratejiler olacağına inandığını tartıştığı bir dizi yeni bilgi yayınladı. Xbox Series X/S ise önceliği oldu.

AMD 6nm APU’ları Kullanılarak Microsoft Xbox Series S 2022’de ve Xbox Series X 2023’te Yenilenecek

MLID’e göre Microsoft, ilk olarak Xbox Series S konsolundan başlayarak yenileme serisine hazırlanıyor. Bu, 2022’nin sonlarında benzer bir zaman diliminde piyasaya sürülmesi beklenen PlayStation 5 Slim’in üstesinden gelmek için yapılıyor. Yeni Xbox Series S konsolunun, mevcut Xbox Series S konsolunun daha yüksek özellikli bir çeşidi olduğu söyleniyor.

Microsoft’un yeni Xbox Series S konsolunu bu kadar erken çıkarmasının nedeni, Microsoft’un Xbox Series S’de Xbox Game Pass’e Series X’e kıyasla daha yüksek bir bağlanma oranı görmesidir. Ayrıca eski nesil olanın da fiyatları düşecek ve böylece Xbox’a olan talep artacak.

Söylentilere göre, yeni Microsoft Xbox Series S, Sony PlayStation 5 Slim’in altına düşecek 350 USD’nin altında bir fiyat noktasını hedefliyor. Yeni konsol, 6nm AMD APU işlemci ile  24 CU RDNA2’nın kilidini açarak yüksek performansa sahip olacak.

Xbox Series X de, 2023’ün sonlarında planlanan 6 nm yenileme ile benzer bir revizyon ancak amiral gemisi modelin teknik özellikleri veya fiyatı hakkında hiçbir bilgi verilmedi.

Mevcut Xbox Series S, 4 TFLOP(teraflop) işlem gücüyle birlikte geliyor, bu nedenle 6 nm’lik bir yenileme en az 5 TFLOP işlem gücü yaratabilir. Eğer Series S 350 doların altında olursa PS5 Slim’e zor zamanlar yaşatacak. Çünkü bu özellikteki bir oyun konsolunu bu fiyata almak çoğu tüketicinin olası tercihi olacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu