Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerSamsungTeknoloji

Apple ve Samsung Telefon Satışlarını Artırdı!

Daralan akıllı telefon pazarında Apple ve Samsung pazar payını artırmayı başardı. İki dev isim satışlarını Amerika’da resmen katladı.

Amerika’daki telefon pazarı diğer bölgelere benzemiyor. Sürekli değişiklik gösteren bu pazarda yeni sıçramalar yaşandı. Canalys’in son raporu bize satış performansı oldukça ilginç. Apple ve Samsung bu süreçte farkını ortaya koydu diyebiliriz.

Analiz firması, 2022’nin ikinci çeyreğinde toplam akıllı telefon sevkiyatlarının yüzde 6 düştüğünü, ancak Apple ve Samsung’un sevkiyatları ve pazar payını artırmayı başardığını ortaya koydu. Rapora göre, Nisan ve Haziran ayları arasında Kuzey Amerika’da satılan her iki telefondan bir iPhone oldu.

Akıllı telefon pazarı zorlu bir 2020’nin ardından geçen yıl 2021’de büyümeye başladı. Ancak şimdi birkaç faktör bu durumu bir kez daha değiştiriyor. Runar Bjorhovde, yüksek enflasyon, azalan tüketici güveni ve genel ekonomik yavaşlamanın talebi azalttığını söyledi. Çoğu üst düzey satıcı, sevkiyatlarını 2021’in ikinci çeyreğinden itibaren eşleştirmeyi başardı.

Apple, güçlü iPhone 13 performansı sayesinde sevkiyatlarını artırmayı başarırken Samsung, Galaxy S22 ve Galaxy S22 Ultra ile başarıyı yakaladı. Galaxy A33 ve Galaxy A53 gibi orta sınıflara ilgi beklenenden daha zayıftı.

Analistler, genellikle 250-600 dolar fiyat aralığında bir akıllı telefon satın alan kişilerin daha ucuz bir cihaza yönelme eğiliminde olduğunu ve giriş seviyesi telefonlar ile amiral gemileri arasındaki boşluğu genişlettiğini söylüyor.

Apple ve Samsung

Canalys ayrıca, iPhone SE (2022) ve iPhone 12 ile birlikte üç iPhone 13 modelinin de 2022’nin ikinci çeyreğinde en çok satanlar arasında olduğunu ortaya koydu. Yılın ikinci yarısına ilişkin tahminler, talebin düşmeye devam edeceği ve şirketlerin giderek daha fazla yeni ürün piyasaya sürmek yerine mevcut envanterlerini paketler ve diğer promosyonlar halinde artırmak için pazarlamaya büyük yatırım yapacakları yönünde.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu