Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Mate 50 Değişken Diyaframlı Kamera ile Gelecek

Huawei’nin yeni amiral gemisi modeli Huawei Mate 50 için resmi açıklamalar gelmeye başladı.  Bu telefon değişken diyaframla lens ile gelecek.

Huawei, 7 Eylül’deki iPhone 14 etkinliğinden tam bir gün önce yani 6 Eylül tarihinde karşımıza Huawei Mate 50 serisi ile çakacak. Bu yıl dört farklı model tanıtacak olan firma, bu modeller, Mate 50E, Mate 50, Mate 50 Pro ve Mate 50RS olarak isimlendirecek. Bugün ise yeni canavarların detayları ortaya çıktı.

Huawei bugün resmi olarak Mate 50 serisinin optik tasarımda ve değişken diyaframlı lens ile mekanik yapıda bir atılım yapacağını duyurdu. Değişken diyafram, düşük ışıkta sensöre çarpan ışık miktarını artırarak ve parlak ışıkta ışık huzmesini en aza indirerek, diyafram boyutunun mekanik olarak ayarlanmasına olanak tanıyacak. Diyafram değişimi 6 bıçak ayarlanarak elde edilecek.

Bu yeni bir teknoloji değil, çünkü Samsung Galaxy S9 döneminde Güney Koreli şirket amiral gemisi cihazını değişken diyaframlı bir lensle donattı. Ancak Samsung’un bu çözümü pratikte pek iyi değildi. Kamera konusunda dev isim olan Huawei’nin bu teknolojiyi daha da geliştirdiği ve kusursuz bir deneyim için optimize ettiğinden şüphemiz yok.

Huawei Mate 50

DxOMark testinde Xiaomi 12S Ultra’nın aldığı puanı dün sizlerle paylaşmıştı. Leica ortaklığını kaybeden Huawei’nin aslında bir şey kaybetmediği bu sayede ortaya çıktı. Huawei bir süredir kendi kamera departmanında yeni teknolojiler geliştiriyor. Bu teknolojileri 6 Eylül’de resmi olarak göreceğiz. Huawei’nin özellikle Pro serisi ile en iyi fotoğraf çeken telefon unvanını koruması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu