Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei P50 Pro Bir İlke İmza Atmaya Hazırlanıyor!

Huawei’nin yeni amiral gemisi Huawei P50 Pro yeni görüntüleriyle karşımızda. Üstelik telefonun dünyada bir ilke imza atması bekleniyor.

Son dönemlerde Huawei’nin satışlarının iyiye gitmediğini ve akıllı telefon piyasasında ciddi bir düşüş yaşadığını biliyoruz. Bu da bir şekilde yeni cihazlar üretmeleri ve bu cihazları satarken başarıları olmalarını zorunlu kılıyor. Markanın bu yıl çıkaracağı amiral gemilerden olan Huawei P50 ve P50 Pro modellerinin tasarımları sızdırılmıştı. Cihazların alışılmadık arka kamera tasarımları olduğu görülmüştü. Şimdi ise Pro modeline ait yeni görüntüler elimizde. Üstelik ortaya çıkan bir bilgi var ki o da bu cihazı bir dünya ilkinin altına imza attırıyor. İşte detaylar!

Huawei P50 Pro Görsel

Huawei P50 Pro Dünyanın En Büyük Kamera Sensörünü Kullanacak! 

Elimize geçen son bilgilere göre amiral gemisi niteliğindeki bu cihaz Huawei Kirin 9000 serisi tarafından gücünü alacak. Üstelik kamera sensörü olarak ise Sony IMX800 kullanacağı konuşuluyor. Hatta tıpkı Xiaomi Mi Mix Fold’da gördüğümüz gibi bir sıvı lensi bu cihazda da görmek mümkün olabilir.

Huawei P50 Pro Görsel1

Sony IMX 800 sensörüne dönecek olursak burada bilmemiz gereken önemli bir detay bulunuyor. Samsung yakın zamanda ISOCELL GN2 1/1.12-inç boyutunda kamera sensörü yayınlamıştı ki bu sensör dünyanın en büyük mobil kamera sensörüydü. Anlaşılan Sony bu rekoru Samsung tarafından almak için çalışmalarına başlamış. Zira  Huawei P50 Pro modeline de eşlik edecek olan Sony IMX800 sensörünün de 1-inç boyutunda olacağı bilgisi sızdırıldı!

Huawei P serisinin her zaman öncül kamera özelliklerine ve akıl almaz fotoğraf çekim performanslarına sahip olduğunu biliyoruz. Görünen o ki bu gelenek 2021 yılında da devam edecek. Huawei P40 Pro ve Mate 40 Pro bu yeni modele diz çökmek zorunda kalacak. Bunun en büyük sebebi ise bu modellerde IMX700 sensörü bulunurken bahsi geçen yeni modelde bir üst kamera sensörü bulunacak olması. P50 Pro modelinin kullanıcılarda bırakacağı etkiyi merakla bekliyoruz!

Huawei P50 Pro Görsel2

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu