Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneTeknoloji

iPhone 16 Pro Serisi, Parlak Titanyum Sayesinde Sizi Daha Zengin Gösterecek

Akıllı telefonlarda ilk titanyum kasayı 15 Pro serisinde kullanan Apple, şimdi iPhone 16 serisiyle birlikte daha parlak titanyum kullanacak.

Teknolojiye yön veren Apple, iPhone 15 Pro serisiyle birlikte akıllı telefonlarda titanyum kasayı kullanan ilk firma oldu. Ardından S24 Ultra ve Xiaomi 14 Pro modelleri bu yolu izledi. Samsung tarafında Z Fold 6 modellerinin de bu titanyum malzemeyle gelmesi bekleniyor. Cupertino merkezli Apple, iPhone 16 Pro serisinde kullanacağı daha parlak titanyum malzeme sayesinde 15 Pro serisine göre daha parlak görünebilir.

iPhone 16 Pro Serisi, Farklı Bir Titanyum Kaplamaya Sahip Olabilir

iPhone 15 Pro serisi ilk tanıtıldığında 14 Pro serisine göre titanyum kasa sayesinde daha sağlam ve hafifti. Bu kasa malzemesi, Apple severleri oldukça memnun etmişti. Şimdi yeni bir sızıntıya göre iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde daha parlak bir yüzeye sahip malzeme kullanılabilir. Görünüm olarak önceki nesillerde kullanılan paslanmaz çeliğe benzeme ihtimali bulunuyor. Fakat paslanmaz çelik aksalara göre çizilmeye daha dayanıklı olacak. Bu malzemenin Apple’a maliyetli olacağını öne süren sızıntı sahibi, iPhone fiyatlarını artacağını ortaya koydu.

Hatırlayacağınız gibi iPhone 15 Pro serisi, daha mat ve fırçalanmış hissi veren bir yüzeye sahip. Parmak izlerini göstermeyen bu malzeme, çizilmeleri de daha az gösteriyor. Apple’ın bu yıl yeni iPhone modellerinde mavi titanyum yerine Rose Gold titanyum rengini de tanıtması bekleniyor. Siyah titanyum renginin de yerine uzay gri rengi gelecek. Ayrıca yeni iPhone serisinde bir yakalama düğmesi, daha küçük dinamik ada ve daha büyük batarya kapasitesiyle gelecek.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu