Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Yeni iPhone USB Type-C ile gelmek zorunda kalabilir!

Bu yıl tanıtılacak yeni iPhone modelleri Avrupa Birliği’nin bastırması ile USB Type-C bağlantısı ile gelecek gibi görünüyor.

Bağlantı noktalarında belirli bir standartın yakanlanması için Avrupa Birliği uzun süredir çalışmalarına devam ediyordu. 2009 yılında 30 farklı bağlantı noktasını 3’e kadar indirmeyi başaran Avrupa Birliği, şimdi de Apple’ı gözüne kestirdi.

Son yıllarda Lightning bağlantı noktasından yavaş yavaş vazgeçmeye başlayan Apple, iPad Pro ve yeni MacBook modellerinde USB-C kullanmaya başlamıştı. Apple, Avrupa Birliği’nin bastırması üzerine yeni iPhone modellerinde de USB-C kullanacak gibi görünüyor.

USB Type-C standart haline gelecek!

Veri aktarımı konusunda seviye atlatan USB-C, harici ekran kartı bağlamak için bile kullanılabiliyor. USB-C’nin bu denli güçlü olması önümüzdeki 10 yılda da bu bağlantının rahat bir şekilde kullanılacağını gösteriyor. Avrupa Birliği, USB-C’yi standart haline getirerek tüm dünyayı tek tip bağlantıya geçirmek istiyor.

Cupertinolu teknoloji devinin son yıllardaki USB Type-C hamlelerini düşünürsek, Avrupa Birliği’nin kararına ayak uyduracağını söyleyebiliriz. Apple, bildiğiniz gibi Lightning kablosunu üretmek isteyen 3. parti firmalara lisans satıyordu. USB-C ile bu artık söz konusu olmayacak. Yani tüm USB-C kabloları yeni üretilecek olan iPhone modellerin kullanılabilecek. Ancak Apple ne yapar ne eder bunun için de ayrı bir standart oluşturmak için AR-GE’sine yoğunlaşır.

USB Type-C

Bağlantı noktalarında bir standartın gelmesi oldukça mantıklı bir karar olacaktır. Özellikle tek kablo ile tüm cihazları şarj etmek sürekli seyahat edenlerin hayatını kolaylaştıracaktır. Bakalım Apple, iPhone 12 modellerinde beklendiği gibi USB Type-C bağlantısına destek verecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu