Güncel Teknoloji HaberleriOyun KonsoluXbox

Yeni Xbox Konsolu 2026’da Gelebilir

Yeni Xbox konsolu hakkında çıkış tarihi söylentileri yayılmaya başladı. İddialar doğruysa 2026'da yeni konsolu görebiliriz.

Yeni nesil konsollar, en azından Xbox hayranları için düşündüğümüzden daha yakın olabilir. Bugün, Call of Duty sızıntısı yapan TheGhostofHope, güvenilir kaynaklardan gelen, bir sonraki Xbox konsolunun 2026’nın sonlarında, yani çoğu analistin ve hayranın tahmin ettiğinden çok daha erken bir zamanda, Call of Duty’nin lansman günü başlığıyla piyasaya sürülebileceğine dair bir söylenti yayınladı.

Adil olmak gerekirse, konsolun 2026 sonlarında piyasaya sürülmesi ihtimalini ilk kez duymuyoruz. YouTuber RedGamingTech söylentiyi ilk olarak Aralık 2023’te bildirdi ve Zen 6’nın zamanında piyasaya sürülmeyeceği için Microsoft‘un AMD Ryzen Zen 5 işlemcisini seçebileceğini ekledi. Bu rapor ayrıca Microsoft’un bu nesilde S ve X Serisinde kullanılan çift modeli stratejisinden vazgeçip bunun yerine tek bir modeli tercih edeceğini öne sürdü.

Amaç, Microsoft’un şimdiye kadarki en başarılı Xbox nesli olan ve Sony’nin PlayStation 3’ünden tam bir yıl önce piyasaya sürülen ve bu stratejinin faydalarından yararlanan Xbox 360’ı kopyalamayı denemek olacak. 2014 yılı itibarıyla Xbox 360 84 milyon adet satarken orijinal konsol yalnızca 24 milyon adet sattı ve Xbox One 58 milyon adet civarında durdu. Series S ve X ikilisi şu anda 27 milyonun biraz üzerinde.

Konsol pazarındaki ana rakibinin önünde pazara çıkmak riskli bir taktik ama aynı zamanda Microsoft’un şu anda konsol satışlarında çok geride kalması nedeniyle kullanabileceği birkaç taktikten biri. İlginç bir şekilde, Xbox başkanı Sarah Bond geçtiğimiz günlerde Microsoft’un yeni nesil konsolla şimdiye kadarki en büyük teknik atılımı sağlamaya odaklandığını söyledi.

Bunu yapmak için Microsoft, her şeyi güçlü bir yeni nesil konsola odaklamak için orta nesil yenilemeyi bir kenara bırakıyor gibi görünüyor (bu yılın sonlarında PS5 Pro’yu piyasaya sürmesi beklenen ve muhtemelen önümüzdeki birkaç hafta içinde yapılacak bir duyuru ile Sony’nin aksine) Sony’nin PlayStation 6’sını 2027’den, hatta 2028’den önce çıkarması pek mümkün olmadığından, Microsoft rekabet gücünü korumak için fiyatlandırmayı düşürebilir. Bir sonraki Xbox için orta yenileme, bir noktada muhtemelen PS6’nın bir veya iki yıl sonra piyasaya sürülmesi durumunda kaçınılmaz olarak daha güçlü olacağı gerçeğini de ele alacak.

Ayrıntıları tartışmak için henüz çok erken olsa da NPU ve yapay zeka, Sarah Bond’un sözünü tutmasında büyük olasılıkla önemli roller oynayacak. 2026 sonu yayın aralığı doğru çıksa bile hâlâ iki buçuk yıl var ve o zamana kadar çok şey değişebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu