Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung telefonlara reklam getirerek Xiaom’nin yolundan gidebilir

Son patent başvurusuna göre Samsung telefonlara reklam getirme hazırlığında. Bu noktada Xiaomi’nin yolundan gitmeye hazırlanan Samsung’un kullanıcılardan sert eleştiriler alması kaçınılmaz olacak.

Xiaomi tarafından geliştirilen MIUI arayüzünde reklamların çoğu zaman saç baş yoldurduğu herkesin malumu. Xiaomi gelen tepkiler üzerine bu reklamları azaltmakla kalmadı, MIUI 11 sürümüyle bunları tamamen devre dışı bırakacak bir seçenek getireceğini belirtti.

Samsung telefonlara reklam gelebilir

1 Ekim 2019 tarihinde EUIPO’ya (Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi) sunulan bir ticari marka başvurusuna göre Samsung, akıllı telefonlar ve tabletlerde geçerli olmak üzere “Samsung Mobil Reklamlar” ticari markası için başvuruda bulundu. Bu başvurudan Samsung’un mobil reklamcılıkta şansını denemek istediği sonucunu çıkarabiliriz.

Samsun halihazırda akıllı TV’lerinde zaten Samsung reklam programını kullanıyor. TV’nin ‘şartlar ve koşullar’ menüsünde de gizli olan bu reklamları devre dışı bırakmak sanıldığı kadar kolay değil.

Samsung’un reklam stratejini daha popüler ve daha yaygın kullanılan akıllı telefonlara getirmesi pek çok mevcut kullanıcının canını sıkacaktır. Hatta Samsung’un akıllı telefon satışlarını da etkileyeceğini düşünüyoruz.

Tabii bu gelişme şu an için bir ticari başvurudan ibaret ve Samsung hiçbir zaman mobil cihazlarda reklamlar göstermeyebilir. Ya da Samsung mobil reklam stratejini sadece Uzak Doğu ülkelerine özel kılabilir. Samsung özellikle Çin pazarında çok kan kaybetti ve satışlar burada bir türlü artırılamıyor. Reklam gösteri artmayan satışlarda önemi bir gelir kapısı olabilir. Konu hakkında önümüzdeki süreçte yeni detaylar göreceğimizi düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu