GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Huawei AppGallery Patladı Gitti!

Google’ın Android desteğini çekmesinden sonra yayın hayatına başlayan Huawei AppGallery günümüzde 530 milyon  aylık aktif kullanıcıya sahip.

Google’ın Android desteğini kesmesinden sonra epey güç kaybeden Huawei aylar sonra AppGallery‘i duyurmuş ve mağazasındaki uygulama sayısını hızla artırmıştı. Günümüzde pek çok mobil uygulama geliştirici yavaş yavaş bu mağazaya doğru kaymaya devam ederken mağaza hakkında çarpıcı detaylar da gün yüzüne çıkmaya başladı. Google’ın Android desteğini çekmesinden sonra bir darbe de ABD’den yiyen Çinli şirket aylardır çeşitli kısıtlamalar ile boğuşmaya devam ediyor. Yıl sonunda elektrikli araçları ile karşımıza çıkacak olan şirket şimdi de uygulama mağazası ile adından söz ettiriyor. Huawei AppGallery adeta patladı gitti.

2021 yılına farklı akıllı telefon modelleri ile damga vuracak isimlerden bir tanesi olan Çinli şirket satış rakamları ile kasasını da parayla doldurmaya devam ederken, yepyeni gelişmeler ile adından da bahsettiriyor. Domuz çiftliği ve kömür madeninin yanı sıra elektirikli araç işine de giren şirket, bu yıl gündemden düşmeyen gelişmelere ev sahipliği yapıyor. Yepyeni güncellemeleri de kullanıcılarına sunmaya devam eden şirket Huawei AppGallery kullanıcı sayısı ile şaşırttı.

Huawei AppGallery
Huawei AppGallery

Huawei AppGallery Adeta Patladı Gitti

Google’ın Android desteğini çekmesinden sonra kendi uygulama mağazasını hayata geçiren şirket, Huawei AppGallery’nin aylık 530 milyondan fazla kullanıcı kitlesine sahip olduğunu belirtti. 2020 yılında 384 milyar uygulama yüklendiğini açıklayan şirket, 2021 yılında bu sayının giderek artacağını ifade ediyor. Mağaza da 2.3 milyon kayıtlı uygulama geliştiricinin de yer aldığı ifade edilirken AppGallery’nin beş bölgede 42 pazarda yer aldığı belirtildi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu