Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 Ekranı ile Bekleyenleri Üzebilir

Xiaomi 12 ekranı hakkında güvenilir bir kaynaktak sürpriz açıklamalar geldi. Mi 11’e kıyasla düşük çözünürlüklü bir ekran görebiliriz.

Xiaomi’nin 2K ekranlı ilk telefonu bu yılın başında tanıtılan Xiaomi Mi 11 Oldu. Benzer ekran daha sonra tanıtılan Xiaomi Mi 11 Pro ve Xiaomi Mi 11 Ultra modellerinde de yer aldı. Xiaomi 12 serisinin de aynı ekran çözünürlüğüyle gelmesine kesin gözüyle bakılırken, bugün Digital Chat Station adlı güvenilir kaynaktan sürpriz bir açıklama geldi. Kaynağın aktardığına göre Xiaomi 12 ‘nin ekranı Full HD+ çözünürlüğünde olabilir.

Tweet’e göre Xiaomi 12 serisindeki telefonların tümü 2K çözünürlükle gelmeyecek. Seride bir modelde 1080p ekran göreceğiz. Serinin Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro ve Xiaomi 12 Ultra’dan oluşacağı göz önüne alındığında hangi modelde Full HD+ ekran kullanılacağını rahatlıkla anlayabiliriz. Fakat şu durumu da göz önünde bulundurmak gerekir; Xiaomi 12 serisindeki premium modellerden birinde ekran altı kamera kullanılırsa çözünürlük Full HD+ olarak tercih edilebilir.

Xiaomi Mix 4’teki ön kameranın performansı göz önüne alındığında Xiaomi’nin bu kamerayı üst segment telefonlara lu an için monte etmeyeceğini düşünüyoruz.

Öte yandan aynı kaynak Xiaomi 12’nin aralık ayı içerisinde tanıtılacağını onayladı. Snapdragon 898 işlemcisinden güç alacak telefonda kamera birimi büyük merak uyandırıyor. 100 watt hızlı şarj desteğiyle geleceği bildirilen telefonda üç arka kameranın yer alacağı ve tüm sensörlerin 50 megapiksel çözünrülüğnde olacağı iddia ediliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu