Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi Mix Alpha öldü! Buyurun cenaze namazına

Büyük bir sansasyon ile tanıtılan Xiaomi Mi Mix Alpha bugün tanıtılmadan yok oluyor. Peki bunun sebebi kim? Ne? İşte detaylar…

Dünya üzerinde üreticiler ikiye ayrılıyor. İnovasyon ve Ar-Ge’ye yatırım yapan (Samsung, Huawei, Vivo ve OPPO gibi) ve hiçbir inovasyona yapmayan kıyı kıyı giden üreticiler (Xiaomi, Nokia, Meizu ve LG gibi). İnovasyon yoksunu üreticilerin başında gelen Xiaomi %5’lik karlılık bareminden dolayı Ar-Ge yatırımları yapamıyor ve gördüğünüz üzere pekte bir şey geliştirip pazar ile paylaşamıyor. Xiaomi eylül ayında bir lansman yaptı ve bu lansmanda geleceğin tasarımı olarak bizlere Xiaomi Mi Mix Alpha modelini gösterdi.

Telefon öylesine inanılmaz görünüyordu ki; bu telefonun gerçek olamayacağını düşündük. Bunu düşünmemiz telefonun donanımı ile ilgili değil de arayüz ve üretim sorunlarıydı. Bugün gelinen nokta da tam bizim düşüncelerimizi doğruluyor. Zira yapılan açıklamalar parası olup bu telefonu almayı düşünenleri üzecek cinsten.

Bugün Pekin’de, Xiaomi Grubu konferansı yapıldı. Mix Alpha geliştiricileri de bu noktada söz aldılar ve telefonun bugün halen üretim bandına bile girmediğini dile getirdiler. Bu projenin Xiaomi Başkanı Lei Jun‘ın projesi olduğunun altı çizildi ve “neye mal olursa olsun” bu projeyi geliştirdiklerini dile getirdiler. Son noktada üretim bandına ürünlerin girmesi hesaplandığında ise yüksek maliyet Xiaomi‘nin üretimden vazgeçmesine sebep oldu.

Henüz Xiaomiüretim iptali” gibi resmi bir açıklamada bulunmadı ama görünen o ki; bu sadece bir hayalmiş…

Aynen Sony‘nin CES2020 fuarında tanıttığı elektrikli arabası gibi…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu