Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 11 netleşmeye başladı! İşte ikinci Android 11 Geliştirici Önizlemesi!

Birçoğumuzun merakla beklediği Android 11, ikinci geliştirici önizlemesi ile beraber karşımıza çıktı! Peki neler var bu yeni Android 11’de?

Dünyanın en popüler işletim sistemi olan Android, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni sürümü ile birlikte çok sayıda cihaza destek verecek. Bu doğrultuda çalışmalarına devam eden Google ise, Android 11 ikinci Geliştirici Önizlemesini (Developer Prewiev) bir blog yayını ile duyurdu.

Google Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4 ve Pixel 4 XL için kullanılabilir olan güncelleme, Android 11‘in ilk geliştirici önizlemesine sahip olan cihazlara da OTA üzerinden gönderilecek. Ancak baştan uyaralım! Bu güncelleme pek istikrarlı değil. Bu sebeple yedek bir cihazınız var ise sadece deneyimlemek için yüklemenizi tavsiye ediyoruz. Her neyse, gelin biz sizlere Android 11‘in ikinci geliştirici önizlemesinde neler varmış? Onları biraz anlatalım.

Android 11’in İkinci Geliştirici Önizlemesindeki Yenilikler

  • 5G durum kontrolleri: Gittikçe popülerleşen 5G yakın zamanda hayatımıza girecek. Bu doğrultuda Google, Android 11 ile geliştiricilere “5G ağına bağlanılıp bağlanılmadığını” gösteren bir API yayınlıyor.
  • Katlanabilir telefonlar için menteşe açısı: Samsung Galaxy Z Flip veya Galaxy Fold gibi katlanabilir telefonlar için Android 11’in yeni Android API’si, geliştiricilere “MenteşeAçısı” ile daha fazla olanak sunuyor.
  • Daha Kapsamlı Depolama Kontrolleri: Android 11 kapsamındaki depolama özelliği, önbelleğe alınan dosyaların daha iyi yönetilmesi ve dosyaların eski kapsamdaki depolama modelinden yeni modele taşınması destekleyen bir güncelleme alıyor.
  • Daha Senkronize Klavye Geçişleri: Google, uygulamaların göze daha fazla hitap etmesi için de çalışıyor. Bu doğrultuda, yeni yayınladığı bir API ile Klavyede ki geçişleri daha hoş bir şekile bürüyor. Yeni API sayesinde; daha doğal, daha sezgisel ve “daha gereksiz” klavye düzenlemeleri yapabileceğiz. Nasıl çalıştığını daha iyi görebilmek için aşağıdaki Gifi inceleyebilirsiniz.
  • Değişken Yenileme Hızı: Android 11 uygulamalarda ve oyunlarda, ekran tazeleme oranını otomatik olarak ayarlayabilecek. Bu sayede yüksek yenileme hızı gerektiren bir oyun ile düşük yenileme hızı gerektiren bir oyun, kendi gereksinimlerine göre cihazınızda değişiklik yapabilecek.
  • Yeniden başlatmada “Devam Ettirme”: Geceleri telefonumuz otomatik olarak güncellendiğinde, siz ekran kilidini açmadığınız sürece uygulamalarınız ve ayarlarınız devreye girmiyordu. Ancak Android 11’de, güncelleme yapılsa dahi telefonunuzu bıraktığınız gibi bulacaksınız. 
  • Android Emulatörler için kamera desteği: Android Emulatörler vasıtasıyla hem ön hemde arka kameraların tüm özelliklerine ulaşabileceksiniz.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu