GenelInstagramSosyal Medya

Instagram, “Sen Bana Görüldü Mü Attın?” Tartışmalarını Bitirecek

Instagram Görüldü Kapatma özelliğini test etmeye başladı. Çok yakında mesajlara görüldü atma sorunu tarih olacak.

Instagram’da hiç gelen mesajları yanıtlamak istemediğiniz ama görüldü atmaktan çekindiğiniz oldu mu? Eğer siz de benim gibi bu sorunu sıkça yaşıyorsanız merak etmeyin. Çünkü Instagram görüldü kapatma özelliğini test ediyor. Bu özellikle, birinin mesajını okusanız bile mesajın altındaki “görüldü” etiketini görmelerini engelleyebileceksiniz.

Instagram DM Görüldü Kapatma Özelliği İçin Düğmeye Bastı!

Mahremiyet, hepimizin istediği ancak neredeyse hiçbirimizin sahip olamadığı bir şey. Pek çoğumuz sosyal medya kullanıyor ve hayatımızı bu platformların kurallarına göre yaşıyoruz. Ne yiyeceğimiz, nereleri gezeceğimiz, nele paylaşacağımız bile Instagram gibi mecraların kontrolünde. Birbirimize mesajlar gönderebiliyor ve cevaplamak istememezsek, “görüldü” etiketi ile damgalanıyoruz.

Instagram Görüldü Kapatma Özelliği

Ancak kullanıcılar uzun zamandır bundan rahatsız. Bu nedenle Instagram mesajlarına görüldü kapatma özelliğinin gelmesini istiyorlar. Neyse ki sonunda bu seçenek platforma ekleniyor. Şirketin yöneticilerinden Adam Mosseri konuyla ilgili müjdeyi şu sözlerle verdi.

“Geribildirilerinizi dinledik ve okunma bilgisini kapatma seçeneği sunan yeni bir özelliği test etmeye başladık. Yakın bir gelecekte, insanlar mesajları okuduğunda diğer kişilere ne zaman görüldüğünü göstermek zorunda kalmayacak.”

Mosseri aynı zamanda özelliğin neye benzeyeceğine dair bir ekran görüntüsü paylaştı. Açıkçası bu geç kalmış özelliğin sonunda var olması oldukça sevindirici bir haber. Hepimizin yoğun anları, sosyal medyada vakit geçirmek istemediği zamanlar, kimseye cevap vermek istemediği anlar var. Ancak bir çoğumuz ayıp olmasın diyerek görüldü atmak yerine o mesajlara cevap veriyoruz.

Şimdilik Instagram görüldü kapatma özelliğinin ne zaman geleceğine dair bir bilgi yok. Ancak hazır olduğunu göz önünde bulundurursak, kısa bir test aşamasının ardından güncelleme ile platforma eklenecektir. Bu özelliği aktif ettiğinizde benzer bir şekilde başkalarının da size görüldü atıp atmadığını görememe ihtimaliniz olduğunu da hatırlatmak isterim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu