Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mix 5 Görülmemiş Bir Ekran ile Gelecek

Xiaomi’nin önümüzdeki yıl tanıtacağı Xiaomi Mix 5 modeli hakkında bilgiler geldi. Telefon, ekranı ile bir ilke imza atacak.

Mi Mix serisi ile tasarımsal açıdan ilklere imza atan Xiaomi, bu yıl karşımıza Mi Mix 4 ile çıkmıştı. 2021’in son çeyreğinden itibaren Mi markasını bırakacağını açıklayan teknoloji devi, önümüzdeki yıl Xiaomi Mix 5 modelini tanıtacak. İlklere imza atan bu seri namına yakışır bir özelliği de beraberinde getirecek.

Bu telefon tahmin edebileceğiniz gibi firmanın bir sonraki amiral gemisi telefonu olacak. Snapdragon 898 yonga seti ve 12 GB RAM’den beslenecek olan telefon asıl farkını ekran konusunda ortaya koyacak. Çin’den gelen bilgilere göre bu telefonda ikinci nesil dört ekran temperli sınıf kavisli ekran kullanılacak. Bu ekran her taraftan kavisli olacak ve her taraftan kavisli temperli cam ile korunacak.

Xiaomi, stratejik olarak ve diğer markaların tasarım taklitleriyle tanınan Samsung stratejisini izleyecek gibi görünüyor. 2022’nin ortalarında tanıtılması beklenen bu telefon sunacağı ekran deneyimi ile dikkatleri üzerine çekecek. Samsung E5 AMOLED panele sahip olması beklenen bu ekranın, günlük kullanımda nasıl bir deneyim sunacağını kestirmek güç.

Xiaomi Mix 5

Samsung daha önce tüm tepe Galaxy modellerinde şelale ekran tasarımını kullanmış ancak son yıllarda bundan vazgeçmişti. Xiaomi’nin 2. nesil kavisli ekran tasarımı ile Samsung’un yapmadığını yapıp daha akıcı ve iyi bir kullanım deneyimi sunması bekleniyor. Fiyat açısından bu telefonun rahat bir şekilde 1.000 doların üzerinde olacağını söyleyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu