Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknolojiYoutube

YouTube PiP Özelliğini iPhone Sahiplerine Sundu!

YouTube’un merakla beklenen özelliği kullanıma sunuldu. YouTube PiP artık iPhone ve iPad’lerde herkes tarafından kullanılabiliyor.

Alphabet’in bünyesindeki popüler video platformu YouTube’dan yenilikler gelmeye tam gaz devam ediyor. Dünyanın en büyük video platformu olan YouTube PiP özelliği ile karşımıza çıktı. Hatırlayacağınız üzere Haziran ayında YouTube, Amerika’da iPhone ve iPad’deki Premium abonelere Resim İçinde Resim (PiP) modunu kullanıma sunmuştu. Şimdi ise şirket bu özelliğin iOS ve iPadOS 15.0 veya daha yenisini çalıştıran tüm cihazlarda kullanıma sunulacağını duyurdu.

Dünyanın dört bir yanındaki YouTube Premium kullanıcıları, iPhone’larında ve iPad’lerinde PiP modunda müzik ve müzik dışı içerik oynatabilecek. Bu özellik videoları küçük, kayan bir pencerede aynı anda cihazlarında diğer uygulamalara göz atarken izleyebilecekleri anlamına geliyor.

Ancak Premium olmayan kullanıcılar için PiP modu yalnızca Amerika’da ücretsiz olarak ve yalnızca müzik dışı içerik için geçerli olacaktır. Dolayısıyla Amerika’da yaşıyorsanız ve müzik içeriği için PiP modu istiyorsanız, bir YouTube Premium aboneliği satın almanız gerekir. Diğer ülkelerde ise müzikler de arkaplanda oynatılabilecek.

YouTube PiP
YouTube PiP’in kullanımı tüm dünyaya açıldı

YouTube, blog gönderisinde iPhone ve iPad için PiP’in önümüzdeki birkaç gün içinde herkese yayılacağı belirtiliyor. Kademe kamdeme gelen bu özelliğin yakında ülkemizde de kullanıma sunulacağını belirtelim. Uzun bir süredir test aşamasında olan bu özelliğin neden bu kadar geç geldiğini anlamak aslında çok basit. YouTube’un PiP özelliğini Premium paket sahiplerine sunarak daha fazla kitleye hitap etmek istemesi, PiP’in ücretsiz sürümünün gelmesini geciktirdi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu