Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy S24 Ultra kamera, işlemci, pil özellikleri Belli Oldu

Tanıtımına aylar olmasına rağmen Galaxy S24 Ultra cephesinde önemli bazı özellikler şimdiden netlik kazandı. Bunlara göz atalım.

Samsung‘un Galaxy S24 serisini önümüzdeki yılın başlarında, muhtemelen Ocak veya Şubat aylarında piyasaya sürecek. Önümüzdeki hala aylar var ancak bu sızıntıların gerçekleşmeyeceği anlamına gelmiyor. Güvenilir bir sızıntı kaynağı olan Yogesh Brar, X’te (eski adıyla Twitter) Samsung Galaxy S24 Ultra modelinin bazı temel özelliklerini paylaşarak cihazın potansiyel özelliklerine ışık tuttu.

Galaxy S24 Ultra Kamera Kurulumu

Brar, S24 Ultra‘nın selefi S23 Ultra ile benzer dörtlü kamera kurulumuna sahip olacak. 200 megapiksel ana kameraya, 50 megapiksel telefoto, 10 megapiksel periskop ve 12 megapiksel ultra geniş açılı lens eşlik edecek.

İşlemci:

S24 Ultra, pazara göre Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 ve Exynos 2400 yonga setlerinden güç alacak. Önceki bir rapora göre Exynos 2400 işlemcinin telefonun Avrupa ve Güneydoğu Asya versiyonlarında olacak. Kalan bölgelerde ise Snapdragon 8 Gen 3 kullanılacak.

Pil:

Kaynak, S24 Ultra için selefine benzer bir 5000mAh pil öneriyor. 45W hızlı şarjı desteklese de, elektrikli araç pil teknolojisinin kullanılacağından bahsediliyor. Eğer bu doğru ise hızlı şarj kapasitesi 65 W’a kadar artırabilir.

Tasarım:

Tasarım önemli bir revizyon görmeyebilir. S23 Ultra’ya benzediği söyleniyor, ancak Samsung alüminyum çerçeveyi daha sağlam bir titanyum çerçeveyle değiştirebilir.

Ekran:

S24 Ultra için kayda değer ekran geliştirmeleri hakkında fısıltılar var. Başka bir bilgi kaynağı olan Ice Universe bir paylaşımında telefonda M13 OLED ekranın yer alacağı belirtti. Yeni ekran ilk kez S24 serisinde yer alacak. Önemli gelişmeler arasında 2000 nit parlaklık ve daha iyi enerji verimliliği öne çıkıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu