Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiPhone

iPhone 15 Tanıtım Tarihi Belli Oldu

Apple’a yakın kaynaklar iPhone 15 serisi için bir tanıtım tarihi ortaya koydu. Yeni iPhone’lar beklendiği gibi eylül’de tanıtılacak.

Apple geleneksel olarak iPhone duyuru etkinliklerini Eylül ayında salı günü düzenler. Ancak, geçen yıl bu akımı değiştirerek iPhone 14 serisini Çarşamba günü duyurdu. Yeni bir rapora göre Apple, çarşamba uygulamasını sürdürecek. Hatta 9to5Mac sitesi elde ettiği bilgilere göre iPhone 15 serisi için net bir tanıtım tarihi ortaya koyuyor.

İşte iPhone 15 tanıtım tarihi

Siteye göre iPhone 15 lansman tarihi 13 Eylül 2023 Çarşamba günü tanıtılacak. Sitenin aktardıklarına göre birçok mobil operatör, çalışanlarına 13 Eylül nedeniyle izin almamaları yönünde talep iletmiş. Geçen yıl iPhone 14 serisi için 7 Eylül tarihinde duyuru etkinliği düzenlendi. Bu yıl takvim bir hafta ertelenmiş görünüyor.

iphone-15-pro

Yeni iPhone’lar geleneksel olarak tanıtıldıktan sonraki Cuma günü ön siparişlere açılır. Lansman tarihi doğru ise iPhone 15 serisi için 15 Eylül tarihinde siparişler verilmeye başlanacak.

Yeni iPhone’lar ayrıca ön siparişten yaklaşık bir hafta sonra perakendecilerde raflardaki yerini alır. Ancak geçen yıl, iPhone 14 Plus, lansman tarihinden neredeyse bir ay sonrasına kadar perakendecilerde satışa çıkmadı. Bu yıl, bu gecikme bir veya belki daha fazla model için tekrar olabilir.

Hangi model(ler)in ertelenebileceği henüz belli değil. Dört iPhone 15 modelinin de normal tarihlerde ön siparişe ve perakende satışa sunulacağını ancak ciddi kıtlıkların beklendiğini öne süren kaynaklar da yok değil.

iPhone 15 lansman tarihi, teknoloji dünyasının en önemli günlerinden biri olacak. Apple‘ın Dynamic Island’ı dört modele de getirmesi beklenirken, periskop telefoto lensli bir iPhone 15 Ultra’nın olası çıkışı da konuşuluyor. Apple ayrıca dört modelde Lightning bağlantı noktası yerine USB-C girişini kullanacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu