AppleGenel

iPhone Kullanıcıları Dikkat! İşe ve Okula Geç Kalmanızın Nedeni Apple Olabilir

Apple, iPhone kullanıcılarının alarmının düzgün çalışmamasına neden olan hatanın kendinden kaynaklandığını itiraf etti.

Akıllı telefonlar muhtemelen sahip olduğumuz en önemli yardımcılarımız. Günümüzde temel iletişimden tutun da finansal işlemlere kadar pek çok işlem için bu cihazlardan faydalanıyoruz. Kuşkusuz telefonlarımızın en çok işe yaradığı alanlardan biri de sabahları alarm görevi görmek. Pek çoğumuz güne telefonundaki alarmın çalması ile başlıyor.

Ancak son zamanlarda bazı iPhone kullanıcıları bu özelliğin düzgün çalışmadığından şikayetçi. Eğer siz de son zamanlarda telefonunuzun alarmındaki bir aksilik nedeniyle işe ya da okula geç kaldıysanız üzülmeyin çünkü Apple suçun kendinde olduğunu itiraf etti.

Apple, iPhone Alarm Sorunundaki Suçunu İtiraf Etti

Apple, her iOS sürümüyle beraber pek çok yeniliği iPhone kullanıcılarının beğenisine sunuyor. Her ne kadar bunlardan kozmetik ve kritik olanları hemen farketsek de bazıları gözümüzden kaçabiliyor. Örneğin şirketin iOS 17.1 güncellemesi ile hayatımıza soktuğu özelliklerden biri olan Attention Aware özelliğini duymuş muydunuz?

iPhone 15 indirim
iPhone 15

Görünüşe göre bu mucizevi özellik, TrueDepth kamera sistemini kullanarak gözlerinizin hareketlerini takip ediyor ve dikkatinizin iPhone’unuzun üzerinde olup olmadığını algılıyor. Böylelikle gözleriniz ekranda olmadığında ekran kararmaya başlıyor, tekrar ekrana döndüğünde ise ekran tekrar parlaklaşır. Ancak bu özellik aynı zamanda sabahları işe ya da okula geç kalmanıza da neden olabiliyor.

Görünüşe göre ilk bakışta oldukça etkileyici duran bu özellik, pek de çalışması gerektiği gibi çalışmıyor. Söz konusu özelliğin aktif olduğu iPhone’larda alarm çaldığı esnada Attention Asware özelliği sanki siz ekrana bakıyormuşsunuz gibi algılıyor ve alarmın sessize alınmasına neden oluyor. Doğal olarak da söz kullanıcılar uyanamayarak işe, okula ya da gitmesi gereken her nere ise geç kalıyor.

Ne yazık ki Apple’ın şu an için bu konuda bir çözümü yok. Sorun yaşamak istemeyen kullanıcıların özelliği devre dışı bırakması gerekiyor. Attention Aware özelliğini kapatmak için şu adımları izleyin:

  • Ayarlar uygulamasını açın.
  • Erişilebilirlik’e dokunun.
  • Ekran ve Metin Boyutu’na dokunun.
  • Dikkatli Ekran’a dokunun.
  • “Dikkatli Ekran’ı Açık” seçeneğini kapatın.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu